Om Vilda Västern

valcome.jpg

Vem har inte läst eller sett filmer om den amerikanska västern. Pionjärerna som med entusiasm flyttade till vilda västern. Guldfebern. Cowboys som drev boskap genom landskapen bland indianer och laglösa. Sheriffernas kamp mot de laglösa. Revolvermän som gjorde livet hårt för dem som ville leva i fred och bygga upp sin gård. Amerikanska inbördeskriget mellan nord- och sydstaterna.

Det fanns annat än våld också. Romantik och familjeliv. Dans och avkoppling på saloonen. Vem har inte sett saloonens svängdörrarna gå fram och tillbaka i filmerna om västern.

Den vilda västern har skapat många legender, både goda och onda. Bröderna Earp, Jesse James, Bill Hickok, Buffalo Bill, Sitting Bull. Det finns jättemånga.

Det är meningen att vi som är intresserade av Vilda Västern och de amerikanska pionjärerna ska träffas och trivas på den här sajten. Här kan vi skriva och diskutera allt som har med vilda västern att göra. Revolvermän, pionjärer, romantiken, cowboys, indiarner, kvinnorna. Ja listan kan göras hur lång som helst.

Jag heter Eva och är värd för den här sajten och hoppas att vi tillsammans kan hålla stämningen på topp här.

Det finns vissa skrivregler som gäller både här och på övriga iFokus. Följer vi dem så kanske vi slipper få hit sheriffer och Texas Rangers. Du hittar dem här.

Välkommen till sajten där revolver sitter löst i hölstret!

wild_west.jpg
På nätet sedan 24 november 2009