Film och serie

Eric Fleming

2012-09-10 00:11 #0 av: Gittan

Eric Fleming är mest känd som Gil Favor, bossen för kofösargänget TV-serien Prärie (Rawhide). En succé som gick i åtta säsonger.

Eric Fleming

Eric Fleming hette egentligen Edward Heddy, Jr. och föddes den 4 juli 1925 i Santa Paula, Kalifornien. Han var enda barnet och hade ingen trevlig uppväxt. Pappan slog honom och till slut rymde Eric hemifrån. Han hade olika jobb och så småningom gick han med i amerikanska flottan under andra världskriget. Han var med att bygga upp baser med mera. Han blev skadad med svåra ansiktsskador som följd och genomgick omfattande plastikkirurgi-ingrepp.

Så småningom blev Eric Fleming intresserad av skådespeleri och tog lektioner. Han började uppträda på scenen i Chicago och i ett antal framgångsrika brodwaypjäser.. Samtidigt började han få lite roller i TV-serier. Det blev flytt till Hollywood och roller i flera "lågbudget-filmer", bland andra kultklassikern "Drottningen av yttre rymden" med Zsa Zsa Gabor.

Sedan kom huvudrollen i Rawhide och lyckan var kommen. Han var i serien bossen som med kofösargänget drev bodskap över prärien och de råkade ut för olika händelser.

Efter Rawhide var han med och hade en roll i filmen "The Boat Glass Bottom" med Doris Day. Han spelade en spion. I filmen "High Jungle" , en film som spelades in i Peru. På slutet i filmen skulle det vara en färd i en kanot i the Huallaga River. Kanoten välte. Skådespelaren Nico Minardos lyckades simma till säkerheten, men Eric Fleming sveptes bort av de strida strömmarna och druknade. Det var den 28 september 1966.

Hans planer var att efter filminspelningen gifta sig med Lynne Garber och bli lärare.

Källa: Wikipedia

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2012-09-12 16:26 #1 av: Eine

Min första TVförälskelse! Gud ,jag missade inte ett avsnitt av Rawhide! Så snygg och sexig... *Keep moving, moving, moving....*

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl
2012-09-12 16:43 #2 av: Leffe

Jag missade inte ett avsnitt av Rawhide för att jag tyckte om serienSkrattande Det är härligt att se de på DVD nu

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.