Annons:
Etikettfilm-och-serie
Läst 4845 ggr
Tatsja
2/25/10, 9:59 AM

Lorne Greene

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En kanadensisk skådespelare som är mest känd för sin roll som pappa Ben i Bröderna Cartwright, Bonanza.

Lorne Greene, född 12 februari 1915 i Ottawa, Canada. Han dog den 11 september 1987 i Santa Monica, Kalifornien, USA efter att ha fått lunginflammation vid en hjärtkirurgi.

Han var från 1961 fram till sin död, gift med Nancy Deale där han fick ett barn och innan med Rita Hands som han skildes från, fick han 2 barn.

Greene är mest känd för sin roll som pappa Ben i bröderna Cartwright. Men han var även med i filmen Jordbävningen från 1974 och TV-serierna Rötter, 1977 och Stridsplanet Calactid 1978.

Greene var även med i science fiction-serien Battlestar Galactia 1978.

Lorne Greene började spela teater redan under sin collegetid i Canada och efter att ha tagit sin examen, så började han i radio som nyhetsuppläsare. Med sin djupa och vanligen dystra inslag om kriget, fick han smeknamnet "The Voice of Doom". Men han blev snabbt en av Canadas populäraste nyhetsuppläsare.

I början på 1950 - talet, flyttade Greene till USA där han då började medverka i TV-serier.

Som sin karaktär, Ben Cartwright, har han blivit avbildad som minnesmyt i frimärken ära " kanadensare i Hollywood. Den utkom 22 maj 2006. Den hedersuppsättningen delar han med John Candy, Fay Wray och Mary Pickford.

Greene hade innan sin död skrivit på en roll som Ben Cartwright för att försöka återuppväcka Bonanza. Han hade även planerat att visas i en tillbakablick i en scen med arkivens bilder på en nya Battlestar Galactica Tv-serier, vilket inte hann hända. Men han är ändå den enda skådespelaren som medverkat i varje avsnitt av både Battlestar Calactica 1978 och Galactia 1980.

Lorne Greene ligger begravd på Hillside Memorial Park, Culver City, Kalifornien. USA.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Annons:
Gittan
2/25/10, 2:20 PM
#1

Han var jättestilig!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Tatsja
2/26/10, 9:49 AM
#2

Jag håller med. Men jag minns att de flesta älskade Little Joe.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

medde
11/28/10, 9:30 PM
#3

Vet ni om att Lorne Green uppfann ett stoppur som gick baklänges. Detta skulle vara till hjälp vid "On air" sändningar. Eftersom den räknade ner.
När han var på NBC som ligger på Manhattan och skulle marknadsföra Tidsmätare, som han sprang på en producent från Kanada och då erbjuds en roll i Tv-serien "Studio ett". Sedan vet vi ju alla hur det gick för Lorne Green

Annan kul och intressant fakta. Han är en son till judiska invandrare och sägs att han var sin far upp i dagen. Han medverkade även i en hel del Brodway pjäser.

En mycket stor härlig man!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

EvaG
12/2/10, 7:28 AM
#4

Det var en riktig charmis.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

JanGBG
12/2/10, 10:11 AM
#5

GladKommer väl ihåg honom, en bra aktör.

Upp till toppen
Annons: