Djuren

Judasgeten

2010-08-19 15:44 #0 av: JanGBG

Judasget är ju en slakthus term för ett tamt dresserat djur som ledder dom andra in till slakt.I Texas kallades dom "Oxledare"

Redan från första dagen på en boskaps drift, gick några Stutar fram i täten och behöll den platsen under hela färden till järnvägen. Cowboy erkände villigt att dessa ledarstutar var mycket viktiga för att hålla boskapshjorden igång och på rätt väg.Vissa var så viktiga att man drev hem dem igen och använde dem igen på nästa boskapsdrift.

Mest känd är nog Boskapsbaronen Goodnights "Old Blu" som åtta (8 säsonger) gånger ledde mer än 10 000 djur till Doge City. Runt halsen hade han en klocka som dom andra stutarna och korna snart lärde sig att följa, när han gick så gick dom andra. Han var otroligt värdefull för Cowboys som drev dessa hjordar. När han hade gjort sin sista drift fick han gå ipension på ett bra bete där han levde tills han blev 20 år. När han dog så tog man hans ståtliga långa horn och monterade upp dem på väggen i Goodnights kontor.

Men det gick vanligt viss inte så bra för det flesta av ledarstutarna, när man kom fram till järnvägsstäderna så fick dom gå med den övriga boskapen upp i järnvägsvagnarna på väg till slakterierna och bli

Anmäl
2010-08-19 23:53 #1 av: Catwoman

Gud vad lite jag vet egentligen.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2010-08-20 01:31 #2 av: JanGBG

CoolNej, det tror jag inte på, vi har nog bara olika områden.

SkämsOm du skulle fråga mig om musik tex. så skulle du häpna över hur lite jag kan.

Anmäl
2010-08-21 03:54 #3 av: EvaG

Beror kanske på vilken årgång av musik det handlar omSkrattande

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2010-08-21 11:10 #4 av: JanGBG

SkämsNej, tyvärr jag är fullständigt omusikalisk, desutom hör jag illa, öronen har fått stryck när jag tjänsgjorde i artilleriet.

Rynkar på näsanÄr ett obotligt fall, när jag var ung och måste dansa , annars hade man inte någon chans hos flickorna! Gjorde jag på följande sätt. Väntade tills musiken spelade något långsamt, valde ut någon som såg snäll och rar ut, bjöd upp, tog ett ordentligt grepp om damen och började gå över dansgolvet i hopp om att musiken skulle komma i min takt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.