Film och serie

En bok-Två filmer = TRUE GRIT

2011-02-26 11:16 #0 av: JanGBG

Två filmer på samma bok men! Båda följer storyn väl, du känner igen boken MEN så olika dom är filmerna! Fast dom är otroligt BRA!

Läste boken som filmerna bygger på för många årsedan, den var bra och underhållande:

Den första filmen som kom med John Wayne, var både rolig och bra, själv tycker jag att den är en av hans bästa, det tyckte nog publiken också för det kom ju en uppföljare "Huka dig Rooster, nu laddar hon om". Efter att ha sett den nya "TRUE GRIT" så vill jag säga, "DET ÄR INTE EN NYINSPELNING - DET ÄR EN NY FILM".

Jag njöt i fulla drag av den, du känner igen ALLT men det är på ett nytt och ANNORLUNDA, sätt, nya grep och vinklar på både detaljer och story.

Den  första var med betoning på rolig/underhållande, men den här är realistisk/tuff, men fortfarande mycket underhållande, framför allt är personerna och deras uppträdande som ger en mycket realistisk och trovärdig framtoning. Man har lagt ner mer kraft och tid på bovarnas figurer, vilket ger en bättre bild och mer realistisk bild av västern.

För en Western-freak, som jag är ju alla realistiska detaljer som kläder, vapen, sadlar och hur bra/dåliga dom var att skjuta en njutning för ögat.

Till alla Wästen films fans, den här måste ni se!!!!!!!!!!!!!!!

När den kommer på DVD, så ska jag köpa den i BLURAY, det får kosta vad det vill! 

Anmäl
2011-02-27 21:50 #1 av: Leffe

Sheriffen, Big Noon, finns också i en nyinspelning

Anmäl
2011-02-28 12:21 #2 av: byggarn30

Låter underbart Jan Skrattande

Anmäl
2011-02-28 14:57 #3 av: JanGBG

SkrattandeMed stor tillfredställese såg jag att "Rooster Cogburn" bär sin revolver på samma sätt som jag! Högt upp på midjan i "Crosdraw" på vänster sida.

Men det skall väl erkännas att det är ganska bekväm om man är stor och tjock! Det har vi ju gemensamt han och jag.

Tungan ute 

Anmäl
2011-03-02 17:23 #4 av: denstore

#1 Fast nyinspelningen av High Noon (Sheriffen) är så dålig att man nästan mår illa. Och med tanke på att originalet är en klassiker, både som western, och som filmhantverk, så är det rena förolämpningen...

Precis som med True Grit hade jag hellre sett att man hade lått originalet varit i fred, och istället verkligen gjort en ny film, som skulle kunna stå för sig själv, utan jämförelser. Har de så svårt att hitta manusförfattare i Hollywood att man måste plocka upp gamla manus och borsta av med jämna mellanrum?

Anmäl
2011-03-02 18:06 #5 av: JanGBG

Guld i munJag läste orginalboken "Mod i Barm" för många år sedan. Såg att nu har man gjort en ny bok översättning med Titeln "True Grit" har köpt den, men ej läst än.

Ni får ett omdöme när det är gjort.

Finns den nya High Noon som DVD.

"3.10 till Yuma" är ju också en ny inspelning av en gammal klassiker.

Den tycker jag är "så där"!

Anmäl
2011-03-02 19:18 #6 av: Leffe

#4 Håller helt med om High noon

#5 Nya High noon finns på DVD

Anmäl