Annons:
Etikettindianstammar-och-kultur
Läst 1609 ggr
Leffe
6/20/14, 12:36 PM

Indiansommar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Under sommaren med start 24 juni kommer programmet på Etnografiska museet handla om den nordamerikanska indianen.

Hantverkstraditionerna i Nordamerika var talrika och högt utvecklade. På hela kontinenten frodades hantverk av olika slag. Allt från snidade totempålar på nordvästkusten i dagens Kanada till Navajo-folkens vävar i dagens sydvästra USA.

I nästan hela världen och under tusentals år har människan använt pil och båge som redskap för sin överlevnad. Inte minst Nordamerikas ursprungsbefolkning och kanske framför allt folken på prärien blev kända för sin skicklighet i att hantera bågen från hästryggen. I Etnografiska museets samlingar finns flera pilar och bågar från Nordamerika.

Lacrosse brukar kallas för "den snabbaste sporten på två ben". Det är en tuff bollsport som härstammar ifrån de nordamerikanska ursprungsfolken och är nu en av de snabbast växande sporterna i världen. Lacrosse spelas med en klubba och boll som passas till varandra för att skjuta mål.

Programmet under sommaren handlar om indianernas hantverk, deras bågskytte från mark och från hästryggen samt om sporten lacrosse. Det blir demonstrationer och man kan få prova själv också. 

Indiansommar pågår från 24 juni till 17 augusti på Etnografiska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 34 i Stockholm.

Foto: This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Annons:
Gittan
6/20/14, 9:29 PM
#1

Där har man ett skäl till att besöka Stockholm.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Upp till toppen
Annons: