Annons:
Etikettfilm-och-serie
Läst 6801 ggr
Gittan
2011-11-26 12:14

Hannibal Heyes och Kid Curry

Våra hjältar rider sakta genom den rogivande vildmarken. Plötsligt bryts friden av skott, skrik och ryttare i full fart. De skjuter mot våra två hjältar, som omgående får fart på sina hästar.

Roger Davis

Jakten går i full fart genom den fina naturen, som de inte har tid att njuta av. De kommer så småningom in i skogen och lyckas gömma sig för förföljarna. De pustar ut. Ännu en gång klarar de sig.

Nu då de står stilla på marken hållande i sina hästar passar vi på att titta lite närmare på våra hjältar. De är laglösa och vem har trott det. De ser ju ut som två snygga cowboys.

Hannibal Heyes är stilig och mycket svag för kvinnor. Många av oss kvinnor är svaga för honom ocksåKyss.  Han är den smartare av de två. Kid Curry är den tuffare av dem och ett rykte säger att han är en av westerns snabbaste revolvermän. Vad gör de för brott då? De rånar banker och tåg precis som alla andra laglösa. De är ena riktiga charmörer när de rånar, artiga och trevliga. Om man nu kan vara trevlig när man begår brott.

Det jobbiga med att vara laglös är att man blir jagad. Våra två laglösa tröttnar på att vara ett jagat villebråd. De får en idé och lyckas få träffa guvenören i Wyoming. Då de inte dödat någon så lovade guvenören att benåda dem om de kunde hålla sig på rätt sida om lagen i ett helt år.

Det är ju en enkel sak. Problemet är att guvenören kunde inte gå ut med detta. Det handlar som alltid om politik. Det innebär alltså att killarna ska leva hederligt och ingen vet om det. De kommer fortfarande att bli jagade av lagen. Det blir alltså ingen lätt sak. De är ju efterlysta med 10000 i belöning.

Det första de bestämmer sig för är att byta namn till Joshua respektive Thaddeus med efternamnen

Smith och Johns

Ja detta är en TV-serie som hade premiär i Sverige i oktober 1971. Huvudrollsinnehavarna var första säsongen Pete Duel och Ben Murphy. Den 31 december 1971 begick Pete Duel självmord.

Pete Dual

Hans plats i serien togs av Roger Davis. Serien gick bara i två säsonger och vi fick aldrig veta hur det slutade.

Seriens skapare var Glen A.Larson fick inspirationen till serien genom filmen Buth Cassidy och Sundance Kid. Glen började inte sin karriär som manusförfattare utan faktiskt  som en bandmedlem i bandet  The Four Preps. Men senare började han på Universial studios. Hans genombrott kom med Alias Smith & Jones. Glen fortsatte sedan med science fiction-serier och andra serier. Han har fått Grammy. Emmy. Edgar Award.

Ja detta var en del om TV-serien Alias Smith & Jones. Bilder har inte gått att få mer än nyheten om Pete Duals död och bilden på hans efterträdare Roger Davis. När det gäller faktadelen har jag fått en hel del hjälp av medde.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
Leffe
2011-11-26 13:30
#1

En kul artikel om en kul serie

EvaG
2011-11-26 13:52
#2

Den blev inte så gammal och det berodde troligen på att intresset för western började minska. Bra skrivet.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

JanGBG
2011-11-26 15:26
#3

Det var en rolig serie, om än lite "snäll", har precis för mig att den gick poå fredag eftermiddag och ansåg vara barn tillåten.

Såg den oftas när jag hade kommit hem från jobbet.

Eva och Gittan vilka fina tomtar ni har blivit!

Vad säger man? Vad heter tomte damer?

Jag har blivit tillfrågad om jag vill vara Tomte på mitt gamla jobb i år igen!

Tänk att dom vill ha mig kvar, det är nog 10-12 år som tomte där.

Leffe
2011-11-26 15:59
#4

Heter det inte tomtemor?

Jo serien ansågs som Mild western

JanGBG
2011-11-26 18:28
#5

ObestämdMJJA? Men är det inte ental? Det är väl den äldsta dom, yngre kan väl inte heta MOR?

Kan någon reda ut denna svåra fråga? Vad heter Tomtenissarnas kvinnliga motsvarighet?

Gittan
2011-11-26 18:32
#6

Jag tror det bara heter tomteflickor,

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
JanGBG
2011-11-26 23:29
#7

Tungan ute

Javisst,  Flicka = Miss   (eng)

Då blir det Tomtenissar och Tomtemissar !!!!!!!!

Ha-Ha -Ha.

Var får man alla dum skämt ifrån?

EvaG
2011-11-27 05:04
#8

Tomtemor finns inte med från början. Hon är ett amerikanskt påfund som kom till långt efter jultomten.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

[Laban01]
2011-11-29 23:47
#9

Bara en liten dum fråga… Vad har allt detta tomteprat med Alias, Smith & Jones att göra? Flört

Leffe
2011-11-29 23:48
#10

Det kanske beror på att de var snälla laglösaSkrattande

[Laban01]
2011-11-29 23:53
#11

Enligt wikipedia heter tomtemor Mrs. Claus på engelska, om nån nu undrade över det. Cool

medde
2011-11-30 09:24
#12

Då återtar jag trådens ämne. Men inte utan jag har haft ett stort smile undre tiden jag läst tråden..

Den här serien var en av min favoriter. Okey jag var riktigt ung med fast var jag i den, på den tiden var man ju en riktigt hästtok också.. Men jag älskade serien och slukade varje avsnitt. Peter Duel var min stora favorit och jag tyckte då att han var så söt, och blev riktigt ledsen då jag fick läsa att han tagit sitt liv. Efter det blev det inte så mycket tittande efter den "nya" tog över. Besvikelsen var för stor för en på tok för ung tjej..

Men visst som någon skrev oven mitt att serien var kanske väl riktigad för dom yngre, kan stämma väl då jag var så tagen av serien.. Minns den väl än i dag. Men då med Pete Duel. för mig var det han som gjorde den bra!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

JanGBG
2011-11-30 10:52
#13

I U.S.A är ju hela den här tiden bland många höljd i romantikens och sagornas töcken.

Vilket gör att just serier som den här och tex. "Lilla huset på Prärien" i gentligen inte görs för barn och ungdom utan man sneglar även på andra tittar grupper.

"Snälla" berättelser om den här tiden går för det mesta hem.

Medan verkligat realistiska och bra berättelser kan orsak "folkstorm, tex "Ride whith the devil", som jag anser är en av de bästa om inbördeskriget.

Annons:
[peter54]
2012-01-19 21:57
#14

Kanske kan man säga tomtar och tomtor? Glad

Några fel i namnen där, han hetten Hannibal Hayes och serien gick under namnet Alias Smith and Jones, inte Johns. Skådespelaren som tog sitt liv hette Pete Duel, inte Dual.

Flört

medde
2012-01-20 10:20
#15

Se så lätt det är att missa eller slinta då man skriver, man är bara en människa som sitter och skriver.. Jag har läst igenom det Gittan skrev i sin artikel. Flera gånger skriver hon Pete Duel men råkat missat en gång med att knacka in a i stället för e. Lätt hänt men hon vet nog med all säkerhet att han hette Duel då hon skriver det på flera ställen i artiklen. Vidare står det Jones på flera ställen och inte johns. Ett lätt fel då man kanske har huvudet en sekund någon annanstanns.

Att jag reagerar är för jag själv har dyslexi och jag blir lika ledsen varje gång jag ser någon peka pinne.. Man kan peka ett fear sätt. Ett litet pm kanske eller att du råkade slinta lite,, Men att informera  Gittan om att Pete Duel hette så och inte Pete Dual, Det känner jag som en pinne, jag tror Gittan vet vad han hette.

Se bara så lätt det är att slinta, i ditt eget inlägg står det där," han hetten" Vilket visar attt du bara en människa Peter. Ingen robot.. Nåja även dom kan ha fel ibland.

Vidare undrar jag om namnet Hayes  eller Heyes. För läser man på Tv4 Guld osm sänder serien står det Heyes samt även på sidan Pete Duel site så är det samma stavning. Men det finns även andra sidor med stavningen Hayes,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

EvaG
2012-01-20 15:40
#16

Det rätta namnet är Hannibal Heyes och skådespelaren som dog hade artistnamnet Duel, men hette egentligen Deuel om vi ska ska märka ord.

Det är väldigt lätt att skriva lite fel, men jag ser klart och tydligt att det står att serien hette "Alias Smith and Jones".

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

[peter54]
2012-01-21 15:12
#17

Medde. Jag ber om ursäkt för att jag skrev det där eftersom du uppfattar det så. Jag är inte ute efter att märka ord eller att komma med pekpinnar.

Jag vet att du har lite problem av dyslektisk karaktär. Jag har jobbat med textredigering i över 20 år och jag brukar kunna se sånt på några sekunder.

Ingen kan skriva en text rakt av utan ett endaste skrivfel, det har jag sett under min tid i den här branschen och precis som du påpekar så gör jag själv fel.

Min tanke var att eftersom det är en artikel och inte en vanlig trådtext, att jag skulle hjälpa till att få namnen rätt, även om jag uppenbarligen inte fick det helt rätt i alla fall.

Återigen ber jag om ursäkt Gråter

Gittan
2012-01-21 19:20
#18

#14 På tre ställen av fyra står det Peter Duel. På det fjärde står det Dual. Tror nog att de flesta då förstår att det sista är en felskrivning.

Visst heter serien Alias Smith och Jones och det står klart och tydligt. Fast jag använde talspråk kan man säga när jag skrev vad de heter i efternamn.

Vad jag vet är jag inte dyslektiker och det är inte de som renskrivit böcker heller fast det hittas fel titt som tätt i böcker man läser, men jag ska försöka bättra mig och inte göra så stora fel i framtiden.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


JanGBG
2012-01-21 19:26
#19

Glad

Hemma över helgen Gittan?

Då slapp du snöfallet här i dag!

Gittan
2012-01-21 19:27
#20

Ska tillbaka i morgon eftermiddag

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Annons:
medde
2012-01-21 19:42
#21

Hua Gittan avundas dig inte…Ta väl han dom dig..

Mvh medde som har sin egna lilla bugg. (Dyslexi)

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Gittan
2012-01-21 19:43
#22

Funderar på tåget. Är det samma väder i morgon nedåt så får vi se.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


medde
2012-01-21 19:47
#23

Tåget ska vi ta till näste helg,, vill inte köra då man inte vad vad det blir i väder.. Man ska dit sedan hem.. Lurigt,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

JanGBG
2012-01-21 22:51
#24

Tungan ute

Jag tror det blir fint väder här i GBG i morgon.

Inte solsken men inte snö i varje fall, snösvägen är i gång och röjer nu, på måndag blir det fint ialla fall.

Det finns fler som har "Buggar" i programmet, bland annat undertecknad, men det går att leva med.

Det gäller bara att inte ge upp, men det brukar underlätta att skratta åt sig själv i bland.

Upp till toppen
Annons: